Webshop » Goerami

Gourami's

De Gourami's een prachtige vredelievende vissoort die onze aandacht niet mag verliezen. 

De Gourami staat nog steeds mee in de top 5 van de aquariumvissen. Door zijn pracht, zacht karakter en vooral ook niet moeilijk om ze te houden worden deze vissen zeer graag gehouden. 


De zorg van de gourami's heeft even wel een aandachtspunt nodig. Vandaar dat we het houden van gourami's toch even benadrukken, zodat u optimaal kan genieten van je prachtige aankoop. 

Gourami's zijn labyrint vissen, dit wil zeggen dat ze een labyrintorgaan hebben boven op hun kop. Dit zien we ook terug bij de Beta's. Hiermee halen ze het zuurstof boven het wateroppervlak dit doen ze ter aanvulling op het ademhalen door de kieuwen. Het is daarom ook belangrijk dat de lucht boven het oppervlak aansluit op dat van in het water, anders kan de vis een verkoudheid krijgen. Boven het oppervlak dient het min. 22 graden te zijn dan spreken we van een kamertemperatuur. De meeste aquarium's hebben een kap dan is het probleem niet zo erg, maar met de moderne open aqua's van tegenwoordig is dit toch een punt dat we niet uit het oog mogen verliezen. 

De gourami kunnen we als zeer makkelijk te houden vis benoemen ook voor beginners. 

Er is een enorme keuze aan gourami's. De wel meest gekende vis is de zoenvis of kissing gourami. 
Let op deze vis word toch wel groot. Het kussen is niet omdat men een koppeltje heeft, het zijn mannen die op deze manier hun rang neerzetten. Hier zal niets fout bij lopen. 

De dwerg gourami zijn dan weer de soort die klein blijven. 

De giant gourami's worden dan weer zeer groot. Er zijn soorten die tot 60/70 cm groot kunnen worden. Deze zal men in de natuur terug vinden niet geschikt voor onze hobby : )

Gourami's 

Temperatuur 22/28° 

PH 6.5/7.5

GH 12/17

Makkelijke eters, alles eters, diepvries, droogvoer, levend voer. 

Broed door het maken van een schuimnest. 

Houd van beplanting, zorg voor drijfplanten.
Houd de gourami niet bij agressieve vissen. Hierdoor zal de gourami zich niet meer veilig voelen en zal hij wegkwijnen met de dood zelfs tot gevolg. De gourami is een zachte vredelievende vis. 

    Loading...