Webshop » Koudwater en vijvervissen » Wakin assortiment small

Wakin assortiment small

carrassius auratus Wakin assortiment small
carrassius auratus Wakin assortiment small


E-mail
Facebook
LinkedIn
Twitter

€ 4,99 inclusief BTW

Uitverkocht

Een prachtige goudvis 

Een makkelijke soort om te houden. 

Zeer mooi en een bijzondere verschijning in je vijver of aquarium vandaar dat hij ook meer en meer populair word, omwille ook van zijn vriendelijk karakter. U zal merken dat de wakin zijn baasje zeer snel gaat herkennen. Zelfs hand tam gevoerd kan worden. Vandaar ook de naam Tamme Chinese Goudvis

De speciale kenmerken van de wakin zijn de volgende.

In plaats van een gewone staartvin heeft de wakin een dubbele staartvin 
Zijn lichaam is veel breder dan de gewone goudvis
Zijn kop neemt een groot deel van zijn lichaam in.


De wakin of Japanse goudvis is een bijzondere verschijning in het aquarium. Deze goudvis lijkt op een afstand veel op de gewone goudvis, maar heeft in plaats van een krachtige enkelstaartvin een dubbele staartvin. Waardoor ze niet zo snel kunnen zwemmen als andere vissen. 
Houd daarom ook rekening bij het voeren dat ook de wakin goed aan zijn voeding kan komen. Vaak word dit over het hoofd gezien bij hun baasje wat extra stress en ondervoeding met zich mee kan brengen. 

De 2 kleurige exemplaren zijn vooral in Japan en bij de wakin liefhebbers zeer geliefd, toch komen vele kleurschakelingen voor. 

Houd de wakin in een aquarium of in een vijver die of warm is of waar je de wakin in de winter uit haalt en binnen laat overwinteren. 24° Meer en meer mensen houden de wakin gewoon in de vijver. 

Kunnen tot 20 cm groot worden.